Ach co to był za bal !!! 22 lutego młodzież klasy 2 technikum ekonomicznego, usług fryzjerskich oraz pojazdów samochodowych Zespołu Szkół Nr 1 w Krasnymstawie bawiła się na półmetku. Organizację uczniowie rozpoczęli już we wrześniu 2019 roku od zamówienie sali w Wiktorii Blue w Krasnymstawie. Przy pomocy rodziców i wychowawcy wszystko udało się zaplanować od menu, przez muzykę i fotorelację. Dzień przed imprezą wykonano dekorację, wskazującą na imprezę półmetkową. O godzinie 18.00 pamiętnego dnia przedstawiciele uczniów powitali Dyrekcję szkoły, grono pedagogiczne, rodziców i uczniów. Młodzież złożyła podziękowania Dyrekcji szkoły, wychowawcy i rodzicom za włożony trud w wychowanie i edukacje, wręczając piękne bukiety kwiatów. Następnie odbyła się sesja zdjęciowa, a potem konsumpcja przy pięknie nakrytych stołach i tańce prawie do białego rana. Wszyscy uczniowie, nauczyciele i rodzice na pewno mile będą wspominać ten ostatkowy wieczór 22 lutego 2020 roku.
Spotkanie z rodzicami podsumowujące wyniki nauczania w I semestrze 11 lutego 2020 roku w naszej szkole odbyło się uroczyste spotkanie z rodzicami podsumowujące osiagnięcia uczniów w I semestrze 2019/2020 roku szkolnego. Oprócz tradycyjnych spotkań rodziców z wychowawcami poszczególnych klas, odbyło się również spotkanie z dyrekcją szkoły w sali gimnastycznej, podczas którego rodzice zostali uhonorowani dyplomamai w podziękowaniu w zaangażowanie w życie szkoły. Pan dyrektor Wojciech Maślona odczytał treść podziękowań i wręczał je rodzicom. Nasza szkoła ma szczęście do aktywnych i zaangażowanych rodziców w życie szkoły, dlatego nagrodzonych rodziców było wielu. Dziękujemy im za pomoc i liczymy na więcej.
Dzień Otwarty w ZS nr 1 Dzień Otwarty w Zespole Szkół nr 1 im. Tadeusza Kościuszki w Krasnymstawie odbędzie się 28 kwietnia 2020 roku o godzinie 9.00 Zapraszamy !!! Kształcimy zawodowo - to jest nasza tradycja Postaw na zawód !!! Oferta edukacyjna na rok szkolny 2020/2021 TECHNIKUM NR 1Technik ekonomistaTechnik żywienia i usług gastronomicznychTechnik pojazdów samochodowychTechnik usług fryzjerskichTechnik budownictwaTechnik mechanik SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIAKucharzMurarz-tynkarzMechanik pojazdów samochodowych Kształcimy zawodowo - to jest nasza tradycja Postaw na zawód !!!
Wiosenne warsztaty kulinarne z "Czwórką" W wiosenny choć lutowy dzień odwiedziły naszą pracownię fantastyczne dzieci, a właściwie młodzież z klasy 6d Publicznej Szkoły Podstawowej nr 4 w Krasnymstawie. Zaprosiliśmy ich na warsztaty o zdrowym odżywianiu. Chcieliśmy pokazać, że można zastąpić powszechnie znane potrawy tymi lekko odchudzonymi, ale nie mniej smacznymi. Młodzi adepci sztuki kulinarnej sporządzili: zapiekanki na gofrach ryżowych ciasteczka owsiane surówkę owocową. Robota paliła im się w rękach, zadania im powierzone ekspresowo wykonywali. Rodzice mogą być dumni ze swoich latorośli. Po wykonanych zadaniach nadszedł upragniony czas konsumpcji. Jak szybko zrobili tak i szybko zjedli. Uśmiechnięte buzie wskazywały na zadowolone brzuszki. Niektórzy zainteresowali się kształceniem w naszej szkole i dopytywali jakie zawody są w naszej placówce. My oczywiście polecamy technikum kształcące w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Szkole Branżowej I Stopnia w zawodzie kucharz, gdzie młodzież uczy się przyjemnych warunkach, miłej i profesjonalnej atmosferze. Starsi koledzy i koleżanki, którzy pomagali naszym adeptom to: z klasy 1kmm Patrycja, Kinga, Kinga, Katarzyna, z klasy 1mmk Kuba, Dominika, Julia, Dawid, Patrycja, z klasy 3tz Ola, Patrycja i Weronika, oraz z klasy 3k Karolina, a warsztaty prowadziły i koordynowały nauczycielki: Agata Sadlak-Skrzypek i Agnieszka Pawlas.
Walentynki SZKOLNE WALENTYNKI 14 lutego to miły dzień dla każdego z nas, dzień uśmiechów, ciepłych słów i gestów, po prostu dzień zakochanych. Święto obchodzone jest w wielu krajach na świecie, również w Polsce, a więc i w naszej szkole. Jak świętowaliśmy? Przez cały dzień działała poczta walentynkowa: uczniowie wysyłali listy zawierające wyznania miłosne. Można było zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie, skosztować przepysznych słodkości.