Wykaz podręczników do klasy drugiej Technikum w zawodzie technik mechanik oraz technik żywienia i usług gastronomicznych (po podstawówce) rok szkolny 2019/2020
Lp. |
Przedmiot |
Tytuł |
Wydawnictwo |
|
1. |
Język polski |
D. Chemperek A. Kalbarczyk D. Trześniowski |
„Język polski. Oblicza epok Podręcznik dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony.”Klasa 2 Część 1, Reforma 2019 |
WSiP |
2. |
Matematyka |
M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda |
„Matematyka 1 podstawa programowa 2019. Podręcznik dla liceów i techników.” |
Oficyna Edukacyjna |
3. |
Chemia |
R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod |
„Chemia ogólna i nieorganiczna, zakres podstawowy” |
Nowa era |
4. |
Fizyka |
M. Braun, W. Śliwa |
„Odkryć fizykę 2. Poziom podstawowy” |
Nowa era |
5. |
J. niemiecki |
Sławomira Kołsut praca zbiorowa |
„Shritte international neu 2” Podręcznik i ćwiczenia dla liceum i technikum |
Huber |
6. |
Religia |
|||
7. |
Informatyka |
G. Koba, |
„Teraz bajty. Informatyka da szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy” klasa II |
MiGra |
8. |
J. angielski |
S. Kay, V. Jones, D. Brayshaw |
„Focus 2” |
Longman |
9. |
Geografia |
Zbigniew Zienkiewicz |
„Geografia poziom podstawowy, cz. 2” |
Operon |
10. |
Historia |
Janusz i Mirosław Ustrzyccy |
„Historia poziom podstawowy, cz.1” |
Operon |
11. |
Biologia rozszerzona (2tz) |
Marek Guzik, Ryszard Kozik, Władysław Zamachowski |
Biologia na czasie 2 - zakres rozszerzony podręcznik dla liceum i technikum |
Nowa era |
12. |
Technologia Maszyn |
J. Zawora |
„Podstawy technologii maszyn” |
Wsip |
13. |
Technologia gastronomiczna |
M. Konarzewski |
„Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, ” |
Wsip |
14. |
Wyposażenie w gastronomii |
A. Kasperek, M. Kondratowicz |
„Technologia i zasady bezpieczeństwa w gastronomii” |
Wsip |
15. |
Podstawy przedsiębiorczości |
Z. Makieła, T. Rachwał |
„Krok w przedsiębiorczość” |
Nowa era |
16 |
Podstawy Konstrukcji Maszyn |
K.Grzelak J.Telega J.Torzewski |
„Podstawy konstrukcji maszyn” |
Wsip |
17 |
Technologia obróbki skrawaniem |
J. Figurski S. Popis |
„Przygotowanie konwencjonalnych obrabiarek skrawających”,M.19.1 „Wykonywanie obróbki na konwencjonalnych obrabiarkach skrawających” M.19.2 |
Wsip |
18 |
Biologia podstawa (2tm2tz) |
Anna Helmin, Jolanta Holeczek |
„Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy” |
Nowa era |
Podręczniki, których nie ma w wykazie będą podawane przez nauczycieli poszczególnych przedmiotów we wrześniu.