kosciuszkoGodło PolskiZespół Szkół Nr 1

im. Tadeusza Kościuszki w Krasnymstawie

ul. Zamkowa 1, 22-300 Krasnystaw

tel/fax: (82) 576 37 55

e-mail: sekretariat@zsnr1-kosciuszko.pl

Wykaz podręczników do klasy drugiej Technikum w zawodzie technik  mechanik oraz technik żywienia i usług gastronomicznych (po podstawówce) rok szkolny 2019/2020

Lp.

Przedmiot

 

Tytuł

Wydawnictwo

1.

Język polski

D. Chemperek A. Kalbarczyk D. Trześniowski

„Język polski. Oblicza epok Podręcznik dla liceum i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony.”Klasa 2 Część 1, Reforma 2019

WSiP

2.

Matematyka

M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda

 „Matematyka 1 podstawa programowa 2019. Podręcznik dla liceów i techników.”

Oficyna Edukacyjna

3.

Chemia

R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod

 „Chemia ogólna i nieorganiczna, zakres podstawowy”

Nowa era

4.

Fizyka

M. Braun, W. Śliwa

„Odkryć fizykę 2. Poziom podstawowy”

Nowa era

5.

J. niemiecki

Sławomira Kołsut praca zbiorowa

„Shritte international neu 2” Podręcznik i ćwiczenia dla liceum i technikum

Huber

6.

Religia

     

7.

Informatyka

G. Koba,

„Teraz bajty. Informatyka da szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy” klasa  II

MiGra

8.

J. angielski

S. Kay,  V. Jones, D. Brayshaw

„Focus 2”

Longman

9.

Geografia

Zbigniew Zienkiewicz

„Geografia poziom podstawowy, cz. 2”

Operon

10.

Historia

Janusz i Mirosław Ustrzyccy

„Historia poziom podstawowy, cz.1”

Operon

11.

Biologia rozszerzona (2tz)

Marek Guzik, Ryszard Kozik, Władysław Zamachowski

Biologia na czasie 2 - zakres rozszerzony podręcznik dla liceum i technikum

Nowa era

12.

Technologia Maszyn

J. Zawora

„Podstawy technologii maszyn”

Wsip

13.

Technologia gastronomiczna

M. Konarzewski

„Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, ”

Wsip

14.

Wyposażenie w gastronomii

A. Kasperek,  M. Kondratowicz

„Technologia i zasady bezpieczeństwa w gastronomii”

Wsip

15.

Podstawy przedsiębiorczości

Z. Makieła,  T. Rachwał

„Krok w przedsiębiorczość”

Nowa era

16

Podstawy Konstrukcji Maszyn

K.Grzelak J.Telega J.Torzewski

„Podstawy konstrukcji maszyn”

Wsip

17

Technologia obróbki skrawaniem

J. Figurski S. Popis

„Przygotowanie konwencjonalnych obrabiarek skrawających”,M.19.1 „Wykonywanie obróbki na konwencjonalnych obrabiarkach skrawających” M.19.2

Wsip

18

Biologia podstawa (2tm2tz)

Anna Helmin, Jolanta Holeczek

„Biologia na czasie 2. Zakres podstawowy”

Nowa era

Podręczniki, których nie ma w wykazie będą podawane przez nauczycieli poszczególnych  przedmiotów we wrześniu.