Była to uroczystość dla ducha i dla ciała, dlatego my jak to kulinarni zajęliśmy się tą drugą częścią. Mogliśmy w swoich skromnych progach ugościć wiele znakomitości naszego województwa, powiatu i miasta. Nie śmiemy wymieniać nazwisk, aby kogoś nie pominąć. Przygotowaliśmy małe przyjęcie które spotkało się z dużą aprobatą i zdziwieniem zwłaszcza wśród byłych nauczycieli, ponieważ kierunki gastronomiczne w naszej szkole istnieje dopiero od 4 lat. Ale mają się niezwykle dobrze. 
Dla naszych gości przygotowaliśmy menu:
Dania gorące:
Zupa curry z soczewicą, pomidorami i mlekiem kokosowym
Czerwona jesienna karkówka z ryżem
„Wyluzowane” udka z warzywnym farszem w towarzystwie warzyw
Surówki:
Surówka z ćwikłowych buraczków
Surówka z białej kapusty
Przystawki:
Sałatka z brokuła i żurawiny
Sałatka z kabanosami
Sałatka z tortellini 
Koreczki caprese
Koreczki pikle
Kruche babeczki z pastami
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Śledź po sułtańsku
Śledź po żydowsku
Ryba po japońsku
Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami
Schab pieczony ze śliwką w galarecie
Deska wędlin
Ciasta:
Kruche róże z marmoladą
Kokosanki
Muffinki Ferrero Roche 
Sernik z brzoskwiniami
Maxi king
Ciasto karmel czekolada
Białkowiec 
Była to nasza pierwsza tak duża i poważna uroczystość, ale daliśmy radę. Spotkaliśmy się z wieloma ciepłymi słowami i pochwałami. Wielu naszych gości pytało o przepisy, dlatego odsyłamy wszystkich do naszego bloga kulinarnego http://kulinarnizsp1kras.blogspot.com/. 
Ta kulinarna część uroczystości nie udałaby się gdyby nie zaangażowanie, praca i pomysły naszych wybitnych uczniów:
Kucharzy z Zasadniczej Szkoły Zawodowej:
Kamili Kasperek 3k, 
Magdaleny Zalewskiej 3k, 
Agnieszki Kamińskiej 3k, 
Agnieszki Bojko 3k, 
Jakuba Kasprzaka 3k, 
Karola Sobstyla 3k, 
Moniki Matycz 2k; 
Techników żywienia i usług gastronomicznych: 
Patrycji Opat 4tz, 
Kingi Gierszon 4tz, 
Wioletty Bociąg 3tz, 
Jagody Myszak 3tz, 
Doroty Szymaszek 3tz,
Michała Kasprzaka 3tz, 
Pauliny Frącek 2tz, 
Patrycji Paluch 2tz, 
Aleksandry Furgały 1tz,
Patrycji Kapelusznej 1tz. 
Opiekę merytoryczną i duchową sprawowały nauczycielki praktycznej nauki zawodu w zawodach gastronomicznych: Agnieszka Pawlas, Katarzyna Oleszczuk, Małgorzata Typiak, a nad całością logistycznie czuwał Wojciech Czwórnóg. 
Życzymy sobie i Wam kolejnych takich 80-90-100….leci. 
 
DSC 0006
 
DSC 0010
 
DSC 0013
 
DSC 0015
 
DSC 0016
 
 
 DSC 0018
 
DSC 0022
 
DSC 0030
 
DSC 0032
{oziogallery 797}