Wykaz podręczników 4 tzef rok szkolny 2020/21
WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DLA KLASY CZWARTEJ TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH (4 Tz) |
|
PRZEDMIOT |
TYTUŁ, AUTOR, WYDAWNICTWO |
RELIGIA |
ŚWIADCZĘ O JEZUSIE W RODZINIE Redaktorzy: ks. Robert Strus, ks. Wiesław Galant |
JĘZYK POLSKI |
„Przeszłość to dziś”. Podręcznik dla technikum i liceum. kl. 2, cz. 2 Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor „Przeszłość to dziś”, kl. 3 Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor |
JĘZYK ANGIELSKI |
Matura 2015 Repetytorium Poziom podstawowy, Autorzy: Virginia Evans, Jenny Dooley Wydawnictwo: Express Publishing, Rozszerzenie: informacja we wrześniu |
JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY |
Cooking, Autorzy: Virginia Evans, Jenny Dooley, Ryan Haylay Wydawnictwo: Express Publishing, |
JĘZYK NIEMIECKI |
Expedition Deutsch 2B Autorzy: J. Betleja, I. Nowicka, D. Wieruszewska Wydawnictwo Szkolne PWN |
MATEMATYKA |
Matematyka 3 podręcznik dla liceów i techników p. podstawowy Autorzy: M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Wydawnictwo: OFICYNA EDUKACYJNA KRZYSZTOF PAZDRO |
BIOLOGIA |
Biologia 2 - zakres rozszerzony Autor: Dawid Kaczmarek, Monika Zaleska- Szczygieł Wydawnictwo OPERON Biologia 3 - zakres rozszerzony wydawnictwo OPERON |
HISTORIA I SPOŁECZEŃSTWO |
Poznać przeszłość. Rządzący i rządzeni poziom podstawowy Autor: I. Janicka Wydawnictwo: NOWA ERA |
ZASADY ŻYWIENIA |
Zasady żywienia cz. 1 i 2 Autor: D. Czerwińska Wydawnictwo: WSiP |
ORGANIZACJA PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ |
Organizacja produkcji gastronomicznej Autorzy: B.Bliska, H Górska-Warsewiecz, B Sawicla Wydawnictwo: Wsip/Rea |
USŁUGI GASTRONOMICZNE |
Usługi gastronomiczne. Kwalifikacja T.15. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych Autorzy: R. Szajna, D. Ławniczak Wydawnictwo WSiP Autor: A. Kmiołek |
PLANOWANIE ŻYWIENIA I PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ – ZAJĄCIA PRAKTYCZNE |
Pracownia organizacji żywienia Autorzy: J. Duda, S. Krzywda Wydawnictwo WSiP |
OBSŁUGA KLIENTÓW W GASTRONOMII – ZAJĘCIA PRAKTYCZNE |
Obsługa klientów w gastronomii. Kwalifikacja T.15. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług Autorzy: R. Szajna, D. Ławniczak Wydawnictwo WSiP |
WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DLA KLASY CZWARTEJ TECHNIK EKONOMISTA (4 TE) |
|
PRZEDMIOT |
TYTUŁ, AUTOR, WYDAWNICTWO |
RELIGIA |
ŚWIADCZĘ O JEZUSIE W RODZINIE Redaktorzy: ks. Robert Strus, ks. Wiesław Galant |
JĘZYK POLSKI |
„Przeszłość to dziś”. Podręcznik dla technikum i liceum. kl. 2, cz. 2 Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor „Przeszłość to dziś”, k. 3 Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor |
JĘZYK ANGIELSKI |
Matura 2015 Repetytorium Poziom podstawowy, Autorzy: Virginia Evans, Jenny Dooley Wydawnictwo: Express Publishing, Rozszerzenie : informacja we wrześniu |
JĘZYK NIEMIECKI |
Expedition Deutsch 2B Autorzy: J. Betleja, I. Nowicka, D. Wieruszewska Wydawnictwo Szkolne PWN |
MATEMATYKA |
Matematyka 3 podręcznik dla liceów i techników p. podstawowy Autorzy: M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Wydawnictwo OFICYNA EDUKACYJNA KRZYSZTOF PAZDRO |
HISTORIA I SPOŁECZEŃSTWO |
Poznać przeszłość. Rządzący i rządzeni poziom podstawowy Autor: I. Janicka Wydawnictwo NOWA ERA |
RACHUNKOWOŚĆ FINANSOWA |
Informacja we wrześniu |
JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY |
Business English, Autorzy: John Taylor, Jeff Zeter Wydawnictwo Express Publishing, |
BIURO RACHUNKOWE |
BIURO RACHUNKOWE Autor: BOŻENA PADUREK Wydawnictwo Padurek |
WIEDZA O SPOŁECZEŃSTWIE |
Informacja we wrześniu |
WYKAZ PODRĘCZNIKÓW DLA KLASY CZWARTEJ TECHNIK USŁUG FRYZJERSKICH (4 TF) |
|
PRZEDMIOT |
TYTUŁ, AUTOR, WYDAWNICTWO |
RELIGIA |
ŚWIADCZĘ O JEZUSIE W RODZINIE Redaktorzy: ks. Robert Strus, ks. Wiesław Galant |
JĘZYK POLSKI |
„Przeszłość to dziś”. Podręcznik dla technikum i liceum. kl. 2, cz. 2 Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor „Przeszłość to dziś”, k. 3 Autor: J. Kopciński Wydawnictwo Stentor |
JĘZYK ANGIELSKI |
Matura 2015 Repetytorium Poziom podstawowy, Autorzy: Virginia Evans, Jenny Dooley Wydawnictwo: Express Publishing, |
JĘZYK NIEMIECKI |
Expedition Deutsch 2B Autorzy: J. Betleja, I. Nowicka, D. Wieruszewska Wydawnictwo Szkolne PWN |
MATEMATYKA |
Matematyka 3 podręcznik dla liceów i techników p. podstawowy Autorzy: M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Wydawnictwo OFICYNA EDUKACYJNA KRZYSZTOF PAZDRO |
HISTORIA I SPOŁECZEŃSTWO |
Poznać przeszłość. Rządzący i rządzeni poziom podstawowy Autor: I. Janicka Wydawnictwo NOWA ERA |
JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY |
Beauty Salon, Autorzy: Jenny Dooley, Virginia Evans Wydawnictwo Express Publishing |
WIZUALIZACJA WIZERUNKU |
Informacja we wrześniu |
DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZA |
Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej Autor: Jacek Musiałkiewicz , Wydawnictwo Ekonomik |
WIZUALIZACJA WE FRYZJERSTWIE |
Informacja we wrześniu |