
Kreatywnie i smakowicie rozpoczęliśmy obchody ErasmusDays w Zespole Szkół Nr 1 im. T. Kościuszki. Po warsztatach kuchni portugalskiej i hiszpańskiej przyszedł czas na przygotowanie potraw włoskich. Włoska kuchnia od lat uchodzi za jedną z najbardziej lubianych na świecie, dlatego postanowiliśmy odtworzyć włoskie smaki przygotowując sycylijską zupę z kurczaka oraz „di orzo” czyli włoski krupnik. Warsztaty włoskiej kuchni nie mogły się odbyć bez włoskiej pizzy i tradycyjnego makaronu z pomidorami. Nasze wysiłki osłodziły włoskie mocno czekoladowe pączki oraz pączuszki o smaku pistacji. Zwieńczeniem włoskich wspaniałości były desery budino i panna cotta żurawinowa z granatem. Było pysznie! È delizioso!


Drugi dzień obchodów w Zespole Szkół Nr 1 w Krasnymstawie za nami. Obchodziliśmy go zgodnie z motywem przewodnim tegorocznej 9 edycji #ErasmusDays i promowaliśmy wartości Unii Europejskiej: poszanowanie godności ludzkiej, wolność, demokracja, równość, praworządność i prawa człowieka.
#ErasmusDays #ErasmusDaysPoland















