Wykaz podręczników do klasy drugiej Technikum TZ Wykaz podręczników do klasy drugiej Technikum nr 1 (4-letnie) w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych rok szkolny 2020/2021 L. p. Przedmiot Autor Tytuł Wydawnictwo 1. Język polski A. Nawarecki Siwicka E. Paczoska Przeszłość to dziś, kl.1, cz.2 Przeszłość to dziś. kl.2,cz.1 Stentor 2. Podstawy przedsiębiorczości Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał Krok w przedsiębiorczość Nowa Era 3. Język angielski Praca zbiorowa Focus Second Edition 2 (podręcznik z kl.1 kontynuacja) Pearson Education 4. Język niemiecki I. Betleja, I. Nowicka, D. Wieruszewska Expedition Deutsch 1B lub Nowe wydanie: Neue Expedition Deutsch Starter kontynuacja z klasy pierwszej) WSZ PWN 5. Biologia rozszerzona Dawid Kaczmarek, Marek Pengal Biologia 1 - zakres rozszerzony OPERON 6. Język angielski rozszerzony Podręcznik będzie podany we wrześniu - - 7. Matematyka Marcin Kurczab, Elżbieta Kurczab, Elżbieta Świda Matematyka . Podręcznik dla liceów i techników, klasa 1, klasa 2, zakres podstawowy Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro 8. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii M. Zienkiewicz Wyposażenie zakładów gastronomicznych WSIP 9. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem M. Konarzewska Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 1 i 2 WSiP/REA 10. Działalność gastronomiczna Teresa Mikulska , Hanna Górska-Warsewicz , Beata Sawicka Działalność gospodarcza w gastronomii. WSiP/REA 11. Zasady żywienia człowieka Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska Zasady żywienia. Planowanie i ocena WSIP 12. Planowanie żywienia – zajęcia praktyczne Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska Zasady żywienia. Planowanie i ocena WSIP Poprzedni artykuł Następny artykuł