kosciuszkoGodło PolskiZespół Szkół Nr 1

im. Tadeusza Kościuszki w Krasnymstawie

ul. Zamkowa 1, 22-300 Krasnystaw

tel/fax: (82) 576 37 55

e-mail: sekretariat@zsnr1-kosciuszko.pl

Wykaz  podręczników do klasy drugiej Technikum nr 1 (4-letnie) w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych rok szkolny 2020/2021

L. p.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

1.

Język polski

A. Nawarecki Siwicka E. Paczoska

Przeszłość to dziś, kl.1, cz.2 Przeszłość to dziś. kl.2,cz.1

Stentor

2.

Podstawy przedsiębiorczości

Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał

Krok w przedsiębiorczość

Nowa Era

3.

Język angielski

Praca zbiorowa

Focus Second Edition 2 (podręcznik z kl.1 kontynuacja)

Pearson  Education

4.

Język niemiecki

I. Betleja, I. Nowicka, D. Wieruszewska

Expedition Deutsch 1B lub Nowe wydanie: Neue Expedition Deutsch Starter  kontynuacja z klasy pierwszej)

WSZ PWN

5.

Biologia rozszerzona

Dawid Kaczmarek, Marek Pengal

Biologia 1 - zakres rozszerzony

OPERON

6.

Język angielski rozszerzony

Podręcznik będzie podany we wrześniu               

-

-

7.

Matematyka

Marcin Kurczab, Elżbieta Kurczab, Elżbieta Świda

Matematyka . Podręcznik dla liceów i techników, klasa 1, klasa 2, zakres podstawowy

Oficyna Edukacyjna Krzysztof Pazdro

8.

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

M. Zienkiewicz

Wyposażenie zakładów gastronomicznych

WSIP

9.

Technologia gastronomiczna

z towaroznawstwem

M. Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 1 i 2

WSiP/REA

10.

Działalność gastronomiczna

Teresa Mikulska , Hanna Górska-Warsewicz , Beata Sawicka

Działalność gospodarcza w gastronomii.

WSiP/REA

11.

Zasady żywienia człowieka

Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska

Zasady żywienia. Planowanie i ocena

WSIP

12.

Planowanie żywienia – zajęcia praktyczne

Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska

Zasady żywienia. Planowanie i ocena

WSIP